Door de kennis van het Gedistilleerdbrevet kunt u beter beoordelen bij inkoop en adviseren bij verkoop. Door het uitgebreide proeftechnische gedeelte naast de nodige theoretische kennis is dit het ideale opstapje naar de opleiding Liquorist van de Wijnacademie.
Distilleren is de essentie, de 'ziel' van een drank vangen in een fles. Of de basis nu afkomstig is van druiven, andere fruitsoorten, granen of suikerbieten: achter elk etiket gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een eindeloze variatie aan grondstoffen, distilleermethodes en manieren van rijping zorgen ervoor dat je nooit uitgeproefd raakt.
Tijdens drie volle lesdagen wordt de theorie zoveel mogelijk uitgelegd aan de hand van de praktijk. Zo bezoeken we de eerste lesdag gelijk al Stokerij Lubberhuizen in de Betuwe, waar we tijdens een rondleiding alle stappen van het ambachtelijke stookproces voorbij zien komen. Uiteraard wordt er ter plekke ook het nodige geproefd en geanalyseerd!
De tweede lesdag wordt de theorie achter distillaten als wodka, tequila, cognac, grappa, rum en whisky uitgelegd aan de hand van uitgebreide proefsessies. Wat zit er in je glas? Waarom denk je dat? Wat is de essentie van deze drank? Onder meer processen als vergisten, mouten, branden, distilleren, rijpen en verdunnen komen (nogmaals) aan bod. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar nieuwe trends.
De laatste lesdag gaan we (klassieke) cocktails mixen en experimenteren we met distillaat-spijs-combinaties. Ook komen zaken als regelgeving en gezondheid aan bod..
U leert onder andere:
Startdatum | ma 26-04-2021 10:00 |
Sluitingsdatum | ma 19-04-2021 |
Prijs | €275,00 |
Docent | Thijs Akkerman RV |
PE-punten | 10 |
Uitgebreide informatie | https://www.wijnacademie.nl/liquorist/cursus-gedistilleerd-sden-3 |
Locatie | Maarn - De Twee Marken |